Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 34 Do 01/08/2013 Agapia - Horia

Voor we al onze bagage op de fietsen laden, fietsen we nog even tot het klooster van Agapia om het te bezoeken. Het is al 10 u wanneer we Pensionea Casa Ana, waar we zeer mooie herinneringen aan overhouden, verlaten.

Voorbij Baltatesti krijgen we een klim te verwerken van 3 km met een stijgingspercentage tot 7%. Halverwege de klim zet ik me even opzij om de anderen op te wachten, en krijg ik een telefoontje van Nensie: ‘Jacques heeft ernstige probleem met zijn versnellingsapparaat en het ziet er niet goed uit! We vrezen het ergste’.  Ik fiets terug naar de voet van de klim waar ze aan de rand van de weg staan. Achteraf blijkt het probleem veroorzaakt te zijn door zijn kettingkast en gelukkig is zijn versnellingsapparaat nog volledig intact. Oef, even dachten we dat de fietstocht hier voor een van ons wel eens zou kunnen eindigen.


Ook vandaag moesten we naar mijn gevoel iets te veel langs een drukke weg fietsen met veel vrachtwagens. Anderzijds fietst het, afgezien van enkele hellingen, met de wind in de rug, zeer vlot.


In de buurt van Horia en de stad Roman proberen we een camping of goedkoop pensionnetje te vinden. In de stad gaan we informeren bij het "Tourist Office". De man in het kantoor doet zijn best en komt uiteindelijk als resultaat met een hotelletje waar we 150 Lei zouden moeten betalen voor een kamer. Dit vinden we iets te veel, en we gaan zelf nog even navraag doen in een pensionnetje in Horia, waar we dan terecht kunnen voor slechts 60 Lei voor een tweepersoonskamer, dus minder dan de helft. Zo heeft elke dag weer zijn eigen spannende momenten, al is het maar de zoektocht naar een betaalbare overnachtingsplaats. 


Voor morgen wordt het een moeilijke keuze tussen verschillende alternatieven. We zullen dus nog even alles grondig moeten bestuderen en overleggen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten