Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 57 Za 24/08/2013 Burhaniya - Bergama


Gisteravond waren we nog op een BBQ bij Huub en Marianne. Het was een zeer gezellige avond in een zeer gevarieerd gezelschap: een Nederlands koppel, een Zweeds koppel, een Belgisch koppel (wij dus) en drie Turken. De taal die we hanteerden was een mengeling van Duits en Engels. Het werd een interessante avond en allerlei diverse onderwerpen kwamen ter sprake. Het eten heeft ons uitstekend gesmaakt, Marianne had zich dan ook geen moeite gespaard. Nog net voor 24u lagen we weer in ons bed.
 
Na drie dagen rust kunnen we eindelijk weer verder fietsen. En het valt best mee. We slagen er toch weer in om een dagetappe van 87km te fietsen. Qua hellingen viel het misschien wel mee maar de laatste 18km moeten we toch weer tegen de wind opboksen. Alles loopt weer letterlijk en figuurlijk op wieltjes. Het ziet er veel belovend uit voor de volgende dagen.


Gisteren hadden we ons nog voorgenomen om meer uit te kijken naar een kamer om te overnachten maar in Bergama vinden we toch weer een kleine camping en we kunnen niet weerstaan aan de drang om ons tentje weer eens op te slaan. Al heel vroeg in de namiddag staat ons tentje al recht en genieten we van een middagdutje onder onze shelter.


Wanneer ik later in de namiddag het stadje in trek, word ik aangesproken door een Turk die wat gebrekkig Frans spreekt. Hij ziet dat ik een buitenlander ben en vraagt of ik Frans spreek. Hij heeft namelijk vanuit Frankrijk, waar hij jarenlang heeft gewerkt, een brief ontvangen in verband met zijn pensioen en hij begrijpt de inhoud van de brief niet zo best. Ik vertaal voor hem de brief en de man is zeer tevreden dat ik hem heb geholpen. Stel je voor zeg, nu zorg ik zelfs voor sociaal hulpbetoon aan Turken die in het buitenland hebben gewerkt.


Hoe de nacht gaat verlopen weten we nog niet want aan de camping is ook een feestzaal verbonden waar er vanavond een huwelijksfeest doorgaat.






1 opmerking:

  1. wij zijn erg blij dat het weer letterlijk en figuurlijk bergop gaat bij jullie in Turkije en ondanks de gedwongen rust het einddoel bereikbaar blijft ... nu nog de wind van achter en jullie kunnen dan dag en nacht genieten. çok Selam Jeannine en Jean-Marie

    BeantwoordenVerwijderen