Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 39 Di 06/08/2013 Tulcea - Jurilovca

Door voor een  korter alternatief te kiezen, kunnen we de etappe van vandaag inkorten met 48km. We moeten daardoor wel nog een extra heuvelrug over, maar met een lange klim aan 5% is dat best te doen. Voor het eerst krijgen we in de verte de Zwarte Zee te zien maar voorlopig blijven we er van gescheiden door enkele grote meren.

We hadden gehoopt in de buurt van Jurilivca te kunnen kamperen, maar dat zal uiteindelijk niet lukken. We gaan navraag doen in het plaatselijk toerisme kantoor. De enige mogelijkheid om te kamperen zou op een landtong zijn, maar dan moeten we een veerbootje heen en terug nemen en dat alleen zou ons als minstens 200 Lei kosten. Het wordt dus weer eens overnachten in een kamer. De man in het toerisme kantoor is zeer behulpzaam en suggereert ons een pensionnetje waar men 120 Lei per kamer vraagt. Gelukkig gaat Nensie nog eerst eens informeren bij een hotelletje waar we terecht kunnen voor 60 of 70 Lei per kamer.


’s Avonds zitten we met  zijn allen op het terras voor onze kamers eerst te genieten van een veel te rijpe en te warme watermeloen, gevolgd door een veel te grote fles bier van 2,5l. We praten nog wat na over onze indrukken van Roemenië. We zijn het er allen over eens dat Roemenië een zeer prachtig land is dat veel te bieden heeft maar in België ondergewaardeerd wordt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten