Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 41 Do 08/08/2013 Mamaia (Constanta) - Shabla


Vooraleer richting Bulgaarse grens te fietsen, willen we eerst nog langs enkele dingen in Constanta. Maar dat valt een beetje tegen, want het oude centrum van de stad is volledig opgebroken. Het is precies alsof er een oorlog heeft gewoed. Men is er met grootse werken bezig, maar ik heb de indruk dat het nogal chaotisch verloopt.

Om de grens van Bulgarije te bereiken, moeten we langs een grote vierbaansweg. Er is jammer genoeg geen alternatief. In de buurt van Constanta is het nog zeer druk, maar naarmate we de grens naderen, neemt de drukte sterk af.

Wanneer we al zo’n 15 km in Bulgarije hebben gefietst, staan er plots twee borden langs de weg, met een rijverbod voor paard met kar, en fietsers. Er is helemaal geen alternatief en we kunnen niet anders dan het bord negeren. We snappen ook niet waarom, want het is een vrij rustige weg.

In Shabla vinden we weer een rustige kleine camping dicht bij de zee. Het is wel een bizarre omgeving. Er staan veel leegstaande en vervallen gebouwtjes en vakantiehutjes, waarvan er volgens mij sommige gewoon gekraakt worden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten