Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 40 Wo 07/08/2013 Jurilovca – Mamaia (Constanta)


Vandaag gaan we richting Constanta waar het eindpunt ligt van de Limes fietsroute. 

Over de fietsetappe van vandaag valt weinig te vertellen. Het is eerder saai doorheen de glooiende velden en later doorheen een industriegebied met olieraffinaderijen. Voorbij het industriegebied begint het echte toerisme langs de Zwarte zee: een drukke weg met vele hotels en campings. 

Ons voorgevoel klopt dat een camping hier bijna even veel kost als een pensionnetje elders. Ook eten en drinken is hier veel duurder dan elders in Roemenië. Waar we anders de indruk hadden dat het een goedkoop land was, hebben we nu het gevoel dat hier ons Roemeens geld smelt als sneeuw voor de zon. Het is zelfs moeilijk om een winkeltje te vinden waar je eenvoudige dingen kan kopen om zelf eten te bereiden. Alles is afgestemd op de toeristen. Het contrast met de rest van Roemenië kan niet groter zijn. Wat mij betreft, is dit geen leuke plaats om lang te vertoeven. Ik heb de indruk dat wij het de enige niet-Roemeense toeristen zijn. Wel zijn we vandaag weer eens enkele trekkers tegen gekomen die in de andere richting de Donau hadden gevolgd.

Na 40 dagen en 3.585 km hebben we de Zwarte zee bereikt. Het centrum van Constanta, waar de Limes fietsroute definitief eindigt, ligt nog een 12-tal km verwijderd van de camping waar we overnachten. Morgen gaan we nog even Constanta verkennen, en daarna gaan we richting Bulgarije.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten