Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 63 Vr 30/08/2013 Banaz - Afyon

Omdat onze fietsen nog achter slot zitten kunnen we pas om 8u15 vertrekken. De col die we vreesden is echter makkelijker dan verwacht, en daarna wordt het een stuk vlakker. Bovendien is het vandaag minder warm en dat scheelt heel wat.

Wanneer we in het stadje Afyon langs de rand van de weg zitten om iets te drinken komt een man op ons toe gestapt om een praatje te maken. Hij is leraar en spreekt behoorlijk Frans dat hij vroeger nog aan de univ heeft geleerd. Hij is ook onder de indruk van onze geloofsbrief en na enige tijd stelt hij voor om bij hem thuis te komen overnachten. Het is een zeer godsdienstige familie, zijn vrouw geeft les in de koran, met haar kunnen we echter geen kennis maken maken want zij is toevallig voor een dag of twee op bezoek bij een familielid. MJ maakt samen met Ibrahim wat eten klaar. Na het eten krijgen we een uitgebreide rondleiding. We bezoeken enkele moskeeën, het oude stadsgedeelte van Afyon en een museum dat meer vertelt over het leven van de Derwishen. Ibrahim trakteert ons op de specialiteit van Afyon, een met suiker doordrenkt gabak met een soort witte creme. Als er een ding is wat ik niet mag doen is vragen om iets te betalen, voor gastvrijheid betaal je hier niet.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten