Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 48 Do 15/08/2013 Büyükmadera - Kesan

Gisteravond is het nog heel laat geworden. Onze Turkse vriend Nevzat (Deniz voor de vrienden) neemt ons, na het avondeten, nog mee naar een verlovingsfeest in het dorp. Het is een groot dansfeest in open lucht. Haast iedereen danst, dus wij willen ook wel meedoen. In de ogen van de Turken trekken onze danspasjes op niet veel, maar ingewikkeld is het volgens ons dan ook weer niet. Volgens onze vriend zijn wij morgen hét gespreksonderwerp in het dorp: “die twee vreemdelingen die met de lokale bevolking meedansten”. Voor ons is dit een unieke belevenis, je krijgt niet elke dag de gelegenheid om aan zo iets deel te nemen. Na het feest drink ik samen met Nevzat nog twee flessen terwijl MJ al gaat slapen. Het is 2u in de ochtend als ik ga slapen.

Het was een korte nacht want we hadden afgesproken om al om 6u op te staan. Onze vriend Nevzat begeleidt ons nog op zijn brommertje tot op juiste weg richting Hayrabolu. Op een kruispunt nemen we afscheid van onze vriend. Ik ben er zeker van dat we nog van hem zullen horen.

Op aanraden van Nevzat hebben we er voor gekozen om langs de grotere baan te rijden, en niet meer van dorp tot dorp. Zo zijn we er op zijn minst zeker van om een degelijke asfalt te hebben, en geen onverharde wegen. Het fietst zeer vlot, maar bij MJ is duidelijk te merken dat de nachtrust onvoldoende was. In het stadje Malkara gaan we op zoek naar een parkje waar MJ een uurtje kan rusten. Daarna rijden we verder naar het volgende stadje, Kesan. We hebben geen zin meer om nog lang te zoeken naar een overnachtingplaatsje, en kiezen al snel voor een goedkoop hotelletje bij het binnenrijden van de stad.


Hopelijk zijn we tegen morgenochtend weer fris en uitgeslapen want ik vermoed dat het morgen weer een lastige etappe gaat worden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten