Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Hulp nodig?

AN-BN is de enige zelfhulpvereniging in Vlaanderen waar zowel mensen met een eetstoornis terechtkunnen, als mensen uit de omgeving (ouders, partners, broers, zussen, vrienden, leerkrachten enz.).
 
 
 
 
Onze vereniging biedt een aantal activiteiten aan specifiek voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving.

Via onze website (www.anbn.be) kunnen mensen contact zoeken met lotgenoten op een forum. Dit is een soort virtuele ontmoetingsplaats waar mensen elkaar kunnen steunen en informatie kunnen uitwisselen. Onze beheerders houden de communicatie dagelijks in de gaten, zodat er geen negatieve kritiek wordt gegeven of geen gewichten worden genoemd. Wij zijn een vereniging die mensen wil helpen om beter te worden, niet om ziek te blijven (wat pro-ana sites wel doen). Elke week is er ook de mogelijkheid om te chatten op maandagavond. Op onze Info-blog vind je informatie over allerhande onderwerpen die te maken hebben met eetstoornissen, zoals vb. tips voor omgeving (hoe het vermoeden aankaarten, hoe omgaan met iemand met een eetstoornis), maar ook een zelftest.

Verder hebben wij in Leuven een
Inloophuis. Elke woensdagnamiddag kan iedereen daar vrijblijvend naartoe komen om eens met een ervaringsdeskundige te praten, om vragen te stellen over eetstoornissen, risicofactoren en gevolgen of behandelmogelijkheden of om vb. boeken uit te lenen.
Daarnaast is er ook elke maand een open inloopmoment, elke derde zaterdag van de maand van 14u. tot 18u. Tweemaal per jaar start een gesloten lotgenotengroep voor mensen met een eetstoornis. Deze bijeenkomsten worden geleid door een psychologe, maar hebben niet de bedoeling een therapeutische sessie te zijn. Het uitwisselen van ervaringen tussen lotgenoten en het leren van elkaar staat centraal. Een overzicht van de activiteiten kan u vinden in de
agenda op onze website.

Wie niet tot in Leuven geraakt kan een bezoek brengen aan de Inloopmobiel Eetstoornissen. Dit rijdend informatie- en gesprekscentrum rijdt regelmatig doorheen heel Vlaanderen.

Wat wij verder ook kunnen aanbieden is een lijst van hulpverleners (psychologen, psychiaters en voedingsdeskundigen) die gespecialiseerd zijn in de eetstoornis-problematiek. Ik weet niet of zij intussen nog psychologische hulp heeft, maar wij raden eigenlijk iedereen aan om in een therapie te werken naar genezing (of verbetering en meer levenskwaliteit). Als zij daar nood aan heeft, kunnen we dus zo'n lijst opsturen. Daarvoor stuur je een mailtje naar info@anbn.be met de vermelding van de regio of postcode waar je een hulpverlener zoekt.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten