Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 59 Ma 26/08/2013 Akhisar - Salihli

Omdat we een kamer mét ontbijt hebben, vertrekken we vandaag pas omstreeks 8 uur. We moeten de komende dagen onze etappes zodanig indelen dat we aan het eind van de dag tenminste in een stadje zijn waar er overnachtingsmogelijkheden zijn, een van de redenen waarom het vandaag een relatief korte etappe werd. 

Het wordt nog eens een zeer boeiende rit doorheen een dal waar overwegend aan landbouw wordt gedaan, meerbepaald olijven- paprika- en druiventeelt. Als we halverwege op een markt terecht komen, is dat voor ons een bezienswaardigheid, maar wij zijn dat evenzeer voor de plaatselijke bevolking.  


Onderweg stoppen we aan een veld waar de pas geplukte druiven op de grond worden uitgelegd om ze te laten drogen tot rozijnen. Als ik de uitleg goed begrepen heb, duurt het slechts 5 dagen tot de druiven in de zon gedroogd zijn tot rozijnen. We mogen pas terug vertrekken nadat we een zak druiven hebben aangenomen en ze op onze fiets gebonden hebben.  Het zijn heerlijk zoete druifjes. 


Als we in de namiddag nog eens stoppen aan een tankstation om fris water te kopen, krijgen we thee aangeboden. Toevallig staat er daar ook een boer met een kar vol druiven. Ook hij wil ons perse enkele kilo’s druiven schenken. Dus een nieuwe zak met druiven op onze fiets. We eten graag druiven, maar zoveel druiven op een dag verwerken als we vandaag gekregen hebben, is toch wat te veel van het goede, en ze niet aannemen is geen optie.


In Salihli moeten we weer eens op zoek naar een overnachtingsplaats. Voor het eerst probeer ik af te bieden op de prijs en met succes. Aanvankelijk ben ik tevreden met het resultaat, maar achteraf heb ik toch het gevoel dat ik nog meer van de prijs had kunnen afbieden. Volgende keer nog beter. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten