Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 33 Wo 31/07/2013 Humor - Agapia

Vannacht heeft het nog eens flink geregend. Ergens is er toch wat water binnengesijpeld onder mijn tentje, en is de onderkant van mijn matrasje wat nat geworden.

Vergeleken met de vorige dagen temidden van een  geweldig mooi berglandschap, is het vandaag een relatief saaie en vlakke etappe. Bovendien moeten we lange tijd langs een behoorlijk drukke baan. Pas vanaf kilometer 63 krijgen we weer enkele korte heuveltjes te verwerken.


Het wordt weer even zoeken naar een gepaste overnachting. Volgens onze planning zou er geen camping zijn, maar volgens de kaart van Jacques zou er een camping zijn op een 13-tal kilometer voorbij Targu Neant. Helaas blijkt het maar om een terreintje te zijn waar je kan wild kamperen. Uiteindelijk gaan we toch maar op zoek naar een pensionnetje. 


Bij een eerste pensionnetje waar ik ga informeren vraagt men 100 Lei (+/- 25€)  per kamer. Verderop vinden we nog een pensionnetje waar we slechts 60 Lei moeten betalen. Bovendien kunnen we genieten van alle comfort wat het huisje te bieden heeft. De vrouw des huizes komt ons op de koop toe nog verassen met een schotel polenta, een heerlijk zelfgemaakte kaas, en een zelf gemaakt likeurtje. We waren even hopeloos op zoek maar uiteindelijk zijn we weer met ons gat in de boter gevallen. De gastvrijheid kent hier weer geen grenzen. We krijgen nog maïskolven en een heerlijk gebak geserveerd. Als het aan ons lag, zouden we hier best nog even langer willen logeren. We gaan alvast morgenochtend wat langer genieten van ons gastgezin. We zijn hier echt in de zevende hemel gelogeerd.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten