Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 24 Ma 22/07/2013 Gyula - Buteni


Vandaag trekken we de grens over naar Roemenië. We zijn vol verwachting wat dat land voor ons gaat brengen. Hoe zullen de wegen zijn? Hoe vlot zullen we aan overnachtingsmogelijkheden geraken?

Aan de grens moeten we tot twee maal toe onze identiteitskaarten tonen.

De eerste 30 km tot Chisinieu-Cris lopen langs een vrij grote en drukke baan, waar vooral veel vrachtwagens rijden. Gelukkig voor ons rijden de meesten richting Hongarije. 

Voorbij Chisinieu-Cris komen we op een veel rustiger weg terecht. Ook hier is het voorlopig nog vlak, met velden zo ver het oog reikt, en aan de verre horizon, de skyline van de Karpaten, het gebergte dat ons de volgende dagen te wachten staat. 

Naar het einde van de dagetappe begint het al licht golvend te worden, en onze dag eindigt als het ware aan de voet van de eerste bergen.

Wie in de jaren 60 op een boerderij heeft geholpen, kan hier zijn jeugdjaren herbeleven. Het is alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Onze eerste indrukken van Roemenië zijn veelbelovend.


Voor onze eerste camping in Roemenië komen we terecht op een grasveldje achter een pizzeria. Het is duidelijk dat men hier niet gewend om is kampeerders te krijgen. Een WC is er wel, maar voor een wasbeurt kunnen we kiezen tussen een duikje in het nabijgelegen riviertje, of een emmer water. MJ en ik kiezen voor een emmer water, Nensie, Miryam en Jacques kiezen voor het riviertje.

Op het kampeerveldje zou er ook een kraantje staan dat volgens de eigenares net goed genoeg zou moeten zijn als drinkwater. We betrouwen het echter niet, en terecht, want achteraf zal blijken dat zelfs onze was bruin kleurt van het water.

In Buteni zijn er wel meerdere winkeltjes,  maar we moeten echt improviseren met het weinige dat er te koop is.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten