Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 16 – Zo 14/07/2013 Petronell-Carnuntum - Györujbarat (123km)


Vandaag gaat onze tocht vanuit Oostenrijk over Bratislava in Slowakije, naar Hongarije. Langs Bratislava loopt er een mooi fietspad, en tot aan de grens met Hongarije verandert het zelfs in een echte snelweg voor fietsers.

Eenmaal in Hongarije komen we zo goed als geen trekkers meer tegen. Het is heel rustig fietsen. Tot Györ loopt er naast de weg een fietspad dat indertijd is aangelegd met financiële steun van Europa. Het fietspad heeft zijn beste tijd wel gehad maar is al bij al nog wel te doen.

In Györ was het onze bedoeling om te gaan kamperen op een klein campingveldje. Op het zelfde ogenblik wanneer wij daar toe komen, arriveert er ook een groep Belgische scouts. We denken dat het hier wat té druk gaat worden, en beslissen op zoek te gaan naar een andere camping in Györ. Onze zoektocht verloopt echter niet zonder problemen. Ooit was er nog een camping in Györ, maar die bestaat niet meer. Volgens de fietsgids zou er enkele kilometers ten zuiden van Györ nog een  camping zijn. Ik tik het adres in mijn GPS in. Even later zien we inderdaad een bordje langs de weg dat aantoont dat we juist zitten. Maar, wanneer we op het gegeven adres aankomen, vinden we geen camping. We vragen het nog eens na bij een gezinnetje op de fiets. De dochter en de moeder spreken Engels, en bevestigen dat de camping sinds enkele jaren niet meer bestaat. Dan komen ze zelf af met het voorstel om in hun tuin onze tentjes op te slaan. We vinden het een fantastisch idee, en gezien de omstandigheden is het zeer welkom.  Uiteindelijk is het nog 9 km fietsen tot aan hun huis. We worden extreem gastvrij ontvangen. Het gastgezin wil echt alles doen om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. We krijgen groenten en fruit toegestopt, en even later komt de man des huizes langs met een fles zelf gestookte pruimenjenever. Daarna krijgen we dan nog een fles lokale wijn. Ze willen ons zelfs nog van eten voorzien, maar dat weigeren we zeer vriendelijk, want we hebben al het nodige zelf bij. Het wordt nog een gezellige avond samen met de kinderen van de familie en enkele vriendjes uit de buurt. Het is echt een belevenis om nooit meer te vergeten !

Onze eerste ervaring met Hongarije en zijn inwoners is meteen een voltreffer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten