Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 12 – Wo 10/07/2013 Passau - Ottensheim



Dag 12 – Wo 10/07/2013 Passau - Ottensheim



We gaan er van uit dat het vandaag een zeer vlotte etappe gaat worden. Een Nederlandse dame die de Donauradweg in de andere richting aan het fietsen was, had ons op de camping gewaarschuwd dat de we beter langs de noordelijke oever bleven fietsen, want de zuidelijke kant zou op vele plaatsen nog onberijdbaar zijn.

Wij blijven het traject volgen zoals voorzien en nergens ondervinden we nog enige hinder van de voorbije overstromingen. Het valt ons zelf op dat men er hier in zeer korte tijd in geslaagd is om alles weer picobello in orde te brengen, ook al zie je hier en daar nog welke ellende de overstromingen hebben meegebracht. 


Vandaag moeten we twee keer een overzetboot nemen. Veerboten zijn in België meestal gratis maar hier in Oostenrijk moet je er toen behoorlijk wat voor betalen (2,40 euro pp).



Op het eerste zicht ligt de camping in Ottensheim een eind verwijderd van de Donau maar toch heeft ook hier het water 1,80 m hoog gestaan.

Voor de zoveelste dag op rij is er ook op deze camping geen internet beschikbaar. Ik ga te rade bij het toeristisch bureau, die me doorverwijzen naar een hotelletje aan de overkant van de straat, waar men wifi zou hebben. Ik krijg de internetcode van de eigenaar van het hotelletje, maar het blijkt niet te werken. Op het internet vindt Nensie toch nog een onbeveiligde internetaansluiting,en kunnen we toch nog onze weblog updaten.


Vanavond zag het er even naar uit dat het zou gaan onweren, maar we zijn er net aan ontsnapt. Benieuwd wat dit de volgende dagen gaat geven.


Sinds vandaag zitten we in Oostenrijk, en dat is vooral te merken aan het rare accentje Duits dat ze hier spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten