Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 17 – Ma 15/07/2013 Györujbarat – Neszmély (94km)

De gastvrijheid van de familie Laszgo kent geen grenzen. Om 6u30 heeft de man des huizes al een ganse ontbijttafel gedekt voor ons. Deze kennismaking met deze Hongaarse familie zal ons nog lang bij blijven.
Ik vermoed dat tijdens de eerste kilometers op de fiets, iedereen nog met zijn gedachten bij deze gastvrije familie is. We gaan ze zeker nog iets van ons laten horen.

De etappe van vandaag loopt vrij veel langs tamelijk drukke wegen, en bovendien is het asfalt hier in Hongarije ook niet zo denderend. We zullen er maar van uitgaan dat dit een overgangsetappe is. Na meerdere dagen van vlakke etappes begint het parcours wel weer wat meer geaccidenteerd te worden. In de laatste 10 km zit er zelfs weer een heus klimmetje van 2km aan 6 à 7%. Na de klim volgt weer een afdaling, maar dan wel over een zeer slecht wegdek.
Het is weer even zoeken naar de camping. Eerst rijden we de verkeerde kant uit en komen terecht op een camping die niet meer bestaat. Er zit niets anders op dan rechtsomkeer te maken en op zoek te gaan naar een andere camping. Gelukkig is die er ook. Het is een zeer mooie en nette camping met veel Nederlanders maar wel goedkoop.


Het is ons al opgevallen dat alles in Hongarije spotgoedkoop is, zeker vergeleken met Oostenrijk. De bedragen die je moet betalen in de Forint zijn erg groot maar als je het omrekent naar euro’s is het bedrag dan weer erg klein. De overnachting op deze luxecamping kost 2.250 Forint maar omgerekend in euro’s is het nog geen €8.  





             


Geen opmerkingen:

Een reactie posten