Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 26 Wo 24/07/2013 Brad – Lupsa


Bij gebrek aan een camping in de buurt, logeerden we vannacht in een pensionnetje.
We hebben besloten om een kleine wijziging aan te brengen in de planning die we vooropstelden. Normaal gezien zouden we vandaag een etappe hebben van 88km tot Salciua, maar we hebben beslist om deze etappe in te korten tot 60km, in de hoop te kunnen overnachten in het klooster van Lupsa.

Ook vandaag wordt het weer een mooie tocht doorheen het geweldig mooi Roemenië. Na 19km krijgen we een eerste echte col te verwerken, de Buces Vulcan Pas, een colletje van 9km die ons van een hoogte van 364m naar een top breng van 725m met stijgingpercentages tot 7-8%. Al bij al wordt het dus nog een makkelijk klimmetje. Na de klim volgt een heerlijke afdaling.

Het landschap doet wat denken aan de Alpen, en als er dan ook nog eens af en toe een koe rondloopt met een bel om de nek, is het plaatje kompleet. 

Wanneer we in Lupsa aan het klooster aankomen worden we meteen aangesproken door een man (geen monnik) die perfect Nederlands spreekt. Achteraf zal blijken dat hij lange tijd in Nederland en België heeft gewoond. Hij speelt voor ons als tolk/tussenpersoon met de monniken van het klooster. Vanwege verbouwingswerken aan de gastenkamers kunnen  we in het klooster zelf niet logeren, maar we mogen onze tentjes opzetten op een grasveldje vlak voor het klooster, en kunnen gratis gebruik maken van het sanitair en douches binnen de kloostermuren. Een perfecte oplossing dus voor ons.











1 opmerking:

  1. Ze hebben daar blijkbaar ook een "Inloopmobiel".
    Jullie blijven het fantastisch doen. Schitterend ook hoe jullie door de bevolking ontvangen worden.

    BeantwoordenVerwijderen