Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 11 – Di 09/07/2013 Straubing - Passau

We zaten weer eens op een camping waar het stikte van de muggen. Er valt weinig aan te doen, je moet er leren mee leven en proberen niet al te veel te krabben.

Onderweg stapt MJ een apotheek binnen voor wat poepzalf en reinigingstabletten voor onze drinkbussen. Ze legt uit aan de apotheker dat we met de fiets op weg zijn naar Jeruzalem, en deze is zo onder indruk van onze onderneming dat MJ de reinigingstabletten gratis krijgt.


Even voor Deggendorf dwalen we van het juiste pad af en komen op een moeilijk te berijden onverhard pad langs de Donau terecht. Verderop is de weg dan nog eens volledig afgesloten wegens herstellingswerken.


Ook vandaag hadden we weer veel tegenwind, maar ondertussen hebben we geleerd hoe we dan het best in een compact groepje kunnen fietsen en afwisselend iemand op kop zetten, net zoals de profs.


Een maand geleden werd deze streek langs de Donau nog geplaagd door grote overstromingen. Van de overstromingen merk je niets meer, wel zie je nog waar men dijkversterkingen heeft moeten aanbrengen om het wassende water tegen te houden.


Passau ligt aan de samenvloeing van de Donau, de Inn en de Ilz. Ons tentje staat vandaag vlak aan de oever van de Ilz. Een maand geleden zou ons tentje hier 5m diep onder het water hebben gestaan!


In 11 dagen tijd hebben we 1.1117 km afgelegd en zitten we op 25km van de Oostenrijkse grens. De komende dagen staan er enkele kortere en vlakke etappes op ons programma.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten