Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 21 Vr 19/07/2013 Dömsöd - Bugac

Gisteren was het 33°C, vanochtend zit de zon wat verscholen achter een waterachtige lucht. Het voelt minder warm aan maar toch is het plakkerig zwoel.

Vandaag fietsen we door de Hongaarse Puszta. Ondanks het feit dat het steeds over rechte vlakke wegen gaat door de Pusztavelden, is het toch zeer aangenaam fietsen. Vandaag valt het behoorlijk mee, maar over het algemeen zijn de asfaltwegen in Hongarije in zeer slechte staat. Het woord dat we hier met meest naar elkaar roepen is ‘Put!’.


Af en toe passeren we ook eens door een echt Pusztadorpje, waar je dan telkens een belangrijke straat hebt met allerlei winkeltjes. Het valt ons ook op dat er hier nog veel gefietst wordt door de lokale bevolking. De fiets is hier echt nog een dagdagelijks gebruiksvoorwerp.


Op een gegeven ogenblik moeten we gedurende 4 km over een onverhard dijkpad. Wanneer ik bijna aan het einde ben, breekt de onderste vijs, waarmee één van 'lowriders' is vastgemaakt, af. Voor ons is het een gekend zwak punt bij onze Granville fietsen en binnen  de kortste keren is het probleem dan ook opgelost.


Elke dag opnieuw zijn we benieuwd of we zonder al te veel problemen een camping gaan vinden. In de fietsgids staan er wel veel campings vermeld, maar vele ervan zijn ondertussen al gesloten. We hebben zo de indruk dat het toerisme in deze streek zijn beste tijd heeft gekend.


Op weg naar de camping komen we nog een jong gezinnetje op de fiets tegen, die met hun twee ukkies in Hongarije een rondrit komen maken van twee weken. Dat lijkt me geen eenvoudige opdracht.

Vandaag vinden we zonder al te veel problemen de camping die we voor ogen hadden. Gisteren betaalden we voor twee personen 4000 Ft voor een slecht onderhouden camping en vandaag betalen we slechts 2800 Ft voor een veel nettere camping. Uiteindelijk moeten we de dames gelijk geven dat we ons gisteren een beetje in het zak hebben laten zetten en hadden moeten afdingen op de prijs.


We zijn vandaag precies 3 weken onderweg en hebben al 2.008 km afgelegd. De sfeer is nog opperbest, iedereen verkeert nog in prima conditie en, afgezien van enkele kleine technische mankementjes die we vlug konden verhelpen, is ook ons materiaal nog prima in orde.
 
 


 
 

1 opmerking:

  1. Het hele verslag tot hier gelezen. Een boeiend en spannend verhaal waarin voor alle obstakels telkens weer een oplossing wordt gevonden. En dan 's avonds nog de tijd en de goesting hebben om dat verslag te schrijven.
    Beste groeten van twee fietstrekkers die zich stilaan geen fietstrekker meer durven noemen (ooit over Passau - Budapest langs de Donau 11 dagen gedaan, via zimmer frei en niet zelf koken).
    Geniet verder van jullie tocht!
    Johan en Christine

    BeantwoordenVerwijderen