Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 65 Zo 01/09/2013 Kırka - Eski şehir

Onze laatste drie fietsdagen hebben we goed verteerd en daar zijn we de weergoden zeer dankbaar voor. Vooral vandaag verschoten we van het aantal hoogtemeters die we moeiteloos genomen hebben. Dezelfde trajecten in een temperatuur van 4 dagen geleden, zou moordend geweest zijn. We hebben dan ook voluit kunnen genieten van de prachtige landschappen. 


Onderweg rijdt er mij een dolmuş voorbij en stopt langs de weg, de chauffeur doet me teken om te stoppen. Hij wil weten waar ik vandaan kom, en wat we aan het fietsen zijn. Ondertussen stapt een oud vrouwtje uit het busje, en stopt me enkele tomaten in mijn handen.


Eskişehir is een gigantische stad, het duurt dan ook  even eer we in het centrum geraken. Tijdens onze zoektocht naar een hotelletje worden we in het Nederlands aangesproken door een man, het is een Belg met Turkse roots, hier geboren, en op dat moment op verlof in zijn  geboorteplaats. Hij wist dat we uit België kwamen door de Belgische vlaggetjes achter op onze fiets. Hij stelt voor om ons te helpen bij onze zoektocht. Hij neemt ons mee naar een restaurantje, trakteert ons op een overheerlijk broodje met Ayran, een soort karnemelk, waarschijnlijk de tweede meest gedronken drank in Turkije, en laat ondertussen iemand anders informeren naar een gunstige prijs in een hotelletje verderop. Alvorens afscheid te nemen begeleidt hij ons nog naar ons hotel, en geeft ons zijn telefoonnummer voor het geval we nog hulp nodig hebben.

Na  een verkwikkende douche kunnen we dan de stad gaan  verkennen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten