Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 81 Di 17/09/2013 Jeruzalem


We bezochten nog een aantal bezienswaardigheden.

Op onze tocht naar Jeruzalem hebben we een aantal mensen, die ons gastvrij hebben ontvangen en/of geholpen, beloofd  dat we ze een kaartje zouden sturen wanneer we ons einddoel zouden bereiken, en in de namiddag kwijten we ons dan ook van deze taak. Het worden kaartjes in het Duits, Nederlands, Frans en Engels.

Uit gesprekken met enkele Israëliërs hier, en onze eigen ervaringen met de bustocht van gisteren, kunnen we besluiten dat wij toch wel een verkeerd beeld hadden van de Israëlische-Palestijnse problematiek. Het gaat er veel soepeler aan toe dan gedacht voor wat buitenlandse toeristen betreft. We besluiten dan ook om morgen toch door de Westbank richting het meer van Galilea te fietsen, een afstand van 150km.

In de Westbank fietsen we door het dal van de Jordaan, lager dan het zeeniveau, en waar de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40°C. Het wordt dus nog een hele uitdaging. Ondanks dat er weinig bewoond gebied is, hopen we toch onderweg nog ergens onderdak te vinden, zo niet wordt het wild kamperen. We proberen ons zo goed als mogelijk voor te bereiden, en te zorgen dat we voldoende drinken en eten mee hebben. Morgenvroeg gaan we zo vroeg mogelijk vertrekken. De kans is wel reëel dat we morgen geen mogelijkheid hebben om ons verslag op de blog te plaatsen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten