Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 86 Zo 22/09/2013 Nazareth – Haifa (Bet Gallim)


De rit van Nazareth naar Haifa is vrij makkelijk want we fietsen weer naar zeeniveau. 

Eenmaal in Haifa aangekomen, willen we zuidwaarts langs de kust fietsen,  tot we ergens een camping tegenkomen.

Even buiten het centrum plaatsen we ons op een bank aan de zee om te picknicken. Wanneer we terug willen vertrekken, doet een man, die met zijn vrouw zit te eten voor zijn huis, ons teken om tot bij hem te komen. Hij vraagt of we iets willen drinken, een opener om een gesprek te beginnen. Even later stellen Eyal en Tali voor om bij hun te logeren, ofwel bij hun binnen, ofwel mogen we ons tentje opzetten in hun tuintje. Maar dan denkt Eyal er plots aan dat er misschien nog een betere optie is voor ons, namelijk in het Scandinavisch huis. Beit Skandinavia is een huis dat 30 jaar geleden door een Scandinavisch koppel werd gekocht en waar je zo maar gratis voor enkele dagen kan overnachten (donaties zijn natuurlijk welkom). Er is geen kamer meer vrij,  maar als we willen mogen we overnachten in open lucht op het dakterras. Als we de plaats zien, zijn we meteen verkocht.. Het is een fantastische plek met zicht op zee en de bergen aan de rand van Haifa. We voelen ons de koning te rijk. We gaan hier dan ook twee dagen blijven. Een aanrader voor iedereen die ooit naar Israël komt. Meer info op
www.beitskandinavia.no.

Eyal en Tali hadden ons verteld dat er ’s avonds op de dijk nog een sixties dansfeest is,  en die kans om onze danspasjes nog eens te proberen, laten we niet liggen.  Het dansfeest duurt helaas amper twee uurtjes. Daarna gaan we met onze vrienden uit Haifa nog naar een optreden van traditionele midden-oosten muziek.
 
Wanneer we omstreeks 22u gaan slapen is het nog 29°C.
Het was zonder meer weer een leuke dag vol toevallige ontmoetingen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten