Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 85 Za 21/09/2013 Kefar Tavor - Nazareth


De rit naar Nazareth is maar kort, maar wel een aankomst bergop. In de laatste kilometers moet er flink wat hoogtemeters overwonnen worden. Nazareth ligt op een hoogte van ruim 500m. Gelukkig vinden we al snel een onderkomen bij de zusters van Nazareth aan de voet van het oude stadsgedeelte.  Ja, we logeren deze keer in een klooster. Onze kamer en badkamer heeft meer iets weg van een locatie in een luxehotel.

Nazareth plakt letterlijk tegen een bergwand. De straatjes zijn buitengewoon steil. Naar boven stappen,  vergt heel wat inspanning, maar weer naar beneden gaan, is soms wel echt hachelijk. Soms is het zó steil dat je de neiging hebt om op je achterste te gaan zitten, uit vrees dat je elk moment naar beneden kan glijden.

Het verwondert ons om hier een moderne basiliek te zien. Het oude stadsgedeelte komt,  vergeleken met Jeruzalem, veel moderner en nieuwer over. Als toerist wordt je hier ook minder lastig gevallen door opdringerige verkopers.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten