Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 76 Do 12/09/2013 Tel Aviv airport – Tel Aviv-Yafo


Een ganse nacht op een stoel zitten in de aankomsthal van een luchthaven is niet erg gemakkelijk, en daarom ga ik op zoek naar een rustig afgelegen hoekje waar we ons op de grond kunnen installeren. Net wanneer ik een geschikt plaatsje heb gevonden, komen we twee jonge trekkers tegen. Het is een Frans koppel dat te voet op weg is naar Jeruzalem, en voor hen was dat hun huwelijksreis. Ook zij zijn op zoek naar een plaatsje om hun matrasjes uit te rollen. Zoals wij initieel van plan waren, hebben zij vanuit Turkije een boot genomen naar Cyprus. Zij zijn zonder problemen over de groene lijn geraakt en daarna een vliegtuig kunnen nemen naar Tel Aviv. Dus de raadgevingen die wij hadden gekregen van onze Belgische Ambassade in Cyprus waren overdreven. Ik kan het fout voorhebben, maar de medewerker op de ambassade had duidelijk een naam van Griekse afkomst, en misschien was hij wel wat bevooroordeeld. Achteraf beschouwd, vinden we het dan ook wat sneu dat we ons niet aan ons oorspronkelijk plan hebben gehouden en  de raadgevingen van de ambassade hebben gevolgd. Anderzijds is het dan weer een bevestiging dat mijn oorspronkelijk plan wel degelijk een goed plan was. Of zouden onze fietsen het verschil gemaakt hebben?

Van zodra het dag is, trekken we op de fiets richting Tel Aviv centrum. Zoals dat meestal het geval is als je van een luchthaven wil wegfietsen,  moeten we ook nu langs een autostrade en drukke wegen. Ook even een bang moment voor ons beiden, daar op een gegeven moment geen van de ander nog in velden te bespeuren was. We zijn dan beiden maar terug gereden naar het laatste punt waar we elkaar nog duidelijk gezien hadden. Dat wil zeggen in tegengestelde richting op de pechstrook van een autostrade.

Het wordt een moeilijke zoektocht om een geschikte overnachtingsplaats te vinden. Een camping is er helaas niet in de buurt. Op het internet had ik een goedkope hostel gevonden en daar fietsen we dan ook het eerst naartoe. Het ligt in een wat rommelige achterbuurt. Als ik wil ga informeren staat er aan de ingang een dame van Aziatische afkomst die me maar verdacht aankijkt. Wanneer ik echter dichterbij kom, zie ik dat het geen vrouw is maar een half omgebouwde man. Ieder zijn ding, maar dit is niet de plaats waar wij moeten zijn, en zeker niet als je weet dat het dan ook nog eens gemengde kamers zijn. We gaan dus maar snel op zoek naar iets anders. Uiteindelijk komen we op een vrij luxueus  appartementje terecht , waar we uiteindelijk de helft betalen van de vraagprijs. Is onderhandelen hier misschien ook de boodschap?

In de namiddag flaneren we nog wat door de winkelstraat. Tel Aviv is blijkbaar een moderne stad met vele nieuwe hoogbouw, een grote tegenstelling met Instanbul. 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten