Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 79 Zo 15/09/2013 Jeruzalem


We logeren in de Jaffa Gate hostel, gelegen in de oude binnenstad aan een van de toegangspoorten. Vanop het dakterras hebben we een mooi panoramisch zicht op de oude binnenstad en de historische gebouwen.

Vandaag hebben we zowat gans de oude binnenstad platgelopen, of toch ongeveer. Het is een wirwar van kleine steegjes, één grote bazaar. Omdat het zondag is, zijn er toch wat bezienswaardigheden gesloten. Je hebt er een Katholiek, een Moslim, een Joods en een Armeens kwartier. Het grootste verschil zijn de souveniers die er verkocht worden.

We zijn ook aan de Klaagmuur gaan staan. Deze is vooral van grote betekenis voor de Joden, maar ook bij mij geeft het een speciaal gevoel als ik er ga voor staan, en er mijn eigen geschreven briefje in een spleet in de muur steek.

In de namiddag volgen we de verschillende staties van de kruisweg die Jezus aflegde, en welke eindigt in de indrukwekkende ‘Church of the Holy Sepulchre’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten