Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 83 Do 19/09/2013 Bet HaShitta – ‘En Gev

Nadav geeft ons in zijn clubcar een rondleiding in zijn Kibbutz, en we krijgen ook heel wat boeiende uitleg. 

“80 jaar geleden kwamen Russen en Duitsers aan die zich in tenten vestigden op die plaats, later werden dat stenen gebouwen. Niemand had eigendommen voor zichzelf, alles behoorde toe aan de gemeenschap. Alle beslissingen werden ook genomen door de gemeenschap, bvb ouders mochten 5 namen opgeven voor hun ongeboren kind, de gemeenschap besliste welke naam het kind zou krijgen. De kinderen sliepen ook allemaal samen in slaapzalen en niet bij hun ouders thuis. De laatste twintig jaar is er dan ook heel veel veranderd, 95% van de inwoners hebben een job buiten de Kibbuts en ontvangen een loon dat ze kunnen besteden zoals ze zelf willen. De kinderen wonen nu ook in bij hun ouders.”

Ook vandaag blijven we onder de zeespiegel. Aan het meer van Galilei vinden we een camping en kunnen we voor het eerst eens kamperen in Israël. Vanwege de feestdagen is het er erg druk. Wij zijn meer dan waarschijnlijk de enige buitenlanders op de camping (dat is misschien wel de reden waarom de vrouw aan de ingang eerst  zei dat de camping vol was, maar toen we bleven aandringen mochten we toch binnen). De vrouw van Nadav had ons al gezegd dat de campings in Israël niet te vergelijken zijn met deze in Europa. Dat belooft voor de volgende dagen.

2 opmerkingen:

 1. Wat super om te lezen dat jullie je einddoel hebben bereikt. En wat mooi om te lezen dat er zo veel bereidwillige mensen waren om jullie ook telkens te helpen. Wat zal het allemaal indrukwekkend zijn om deze dingen te mogen aanschouwen.
  En we willen jullie een voorspoedige en goede terugreis wensen als jullie zover zijn.
  Campinggast van zwaluwnest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super om te lezen dat jullie je einddoel hebben bereikt. En wat mooi om te lezen dat er zo veel bereidwillige mensen waren om jullie ook telkens te helpen. Wat zal het allemaal indrukwekkend zijn om deze dingen te mogen aanschouwen.
  En we willen jullie een voorspoedige en goede terugreis wensen als jullie zover zijn.
  Campinggast van zwaluwnest.

  BeantwoordenVerwijderen