Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 78 Za 14/09/2013 Tel Aviv-Yafo - Jeruzalem



WE HEBBEN ONZE DOEL BEREIKT !!!


Om 15u15 stonden we aan de poort van de oude stad Jeruzalem.


Vandaag was misschien wel de meest bizarre rit die we ooit al gemaakt hebben op de fiets. Het is vandaag Jom Kipoer, de belangrijkste feestdag voor de Joden. Op die dag rijden er geen auto’s. Bij het buiten rijden van de stad Tel Aviv kunnen we gewoon alle rode lichten negeren. We rijden over de autostrade naar Jeruzalem en kunnen zo maar in het midden van de weg gaan rijden. Bovendien is het ook voor ons een bijzondere dag want we zijn de laatste kilometers aan het afleggen naar ons hoofddoel. Het enig wat je onderweg hoort zijn de vogeltjes, het geruis van de wind in je oren en af en toe eens andere fietsers op de weg. Het is een heel apart gevoel. Er gaat van alles door me heel. Ik denk terug aan al die dingen die we in die 78 dagen onderweg hebben meegemaakt. Wanneer ik aan de poort van de oude stad Jeruzalem aankom, is dat voor mij toch even een kippenvelmoment. We hebben het gehaald! Het was niet altijd even makkelijk en we hebben enkele keren onze plannen grondig moeten bijsturen. De slotsom is zonder meer positief, een avontuur waar we met veel plezier nog aan zullen terugdenken, en waarover we nog vele verhalen kunnen vertellen. In totaal hebben we nu 5.690km afgelegd. We gaan proberen er 6.000 van te maken tegen 29 september, wanneer we terug in Leuven worden verwacht.

Voor MJ was het vandaag wel een zeer zware dag. Het was dan ook geen makkelijk traject. Bij een temperatuur van meer dan 35°C en in de volle zon, moesten we een etappe fietsen van 72km, van zeeniveau naar Jeruzalem, dat op een hoogte van 800m ligt. Het klimwerk zat hem vooral in de laatste 25km. In de slotfase zaten er dan ook nog enkele afdalingen, waardoor we in totaal meer dan 1000 hoogtemeters maakten.

De komende 3 dagen gaan we Jeruzalem grondig bezoeken en daarna gaan we nog een rondritje maken door Israël, al weten we voorlopig nog niet wat het juist zal worden, richting Dode zee of het Meer van Galilea.




4 opmerkingen:

  1. Woh wat super dat jullie in de buurt van Jeruzalem zijn zeg. Jullie einddoel.
    Super wat een prestatie .Een hele goede tijd daar en voor als jullie weer terug vliegen een hele goede terugreis naar Leuven.
    Wij hebben jullie ontmoet op camping het Zwaluwnest in Roemenie. En daar met jullie gesproken. En jullie daarna gevolgd door jullie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo,
      Leuk dat jullie ons al die tijd zijn blijven volgen. Ik herinner me nog nog zeer goed camping het Zwaluwnest met de gezellige Nederlanders.
      Bedankt!
      Tot eind september blijven we onze blog nog verder aanvullen.

      Verwijderen
  2. S c h i t t e r e n d ! ! ! en D i k k e p r o f i c i a t !
    't was blijkbaar een meevaller om op een zaterdag (sabbat) en dan nog op het Jom Kipoer feest naar Jeruzalem te fietsen, want daardoor was de autostrade voor jullie gereserveerd en moesten jullie niet langs kleinere banen met misschien een slecht wegdek fietsen. Als afsluiter mocht het wel eens meevallen. Nog eens : chapeau voor jullie prestatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoedje af voor deze prestatie ... het is dan misschien niet helemaal verlopen zoals jullie het graag gezien hadden maar het blijft een giga prestatie. Een mooier ogenblik hadden jullie niet kunnen krijgen om Jeruzalem in te rijden ... een autostrade als rode loper ... het kan tellen ... de zoveelste prachtige ervaring van een unieke reis. Fijn dat jullie nu nog enkele dagen in Jeruzalem kunnen zijn om het wonderlijke van deze stad helemaal op te kunnen nemen. Na zo'n fietstocht voor het goede doel is dit een mooie afsluiter. Geniet er intens van en een heel veilige reis terug want er zijn allicht nog vele verhalen om naar te luisteren. Groetjes Jeannine en Jean-Marie

    BeantwoordenVerwijderen