Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 77 Vr 13/09/2013 Tel Aviv-Yafo


Vandaag en morgen zijn twee belangrijke feestdagen voor de Joden: Kol Nidrei (Alle Geloften: http://www.beleven.org/feest/kol_nidrei_alle_geloften) en Jom Kipoer (Grote Verzoendag: http://www.beleven.org/feest/jom_kippoer_grote_verzoendag). Vandaag hebben we van de feestdag nog niet veel gemerkt.

We genieten nog van een rustige dag en wandelen langs de kust van Tel Aviv. Morgen hebben we eindelijk weer eens een echte fietsdag, al zou het wel eens een zware etappe kunnen worden, zeker met de huidige temperaturen.

Via de radio op het internet hebben we vernomen dat in België de herfst zijn intrede heeft gedaan. Hier is het nog volop puffen in de zon met temperaturen tot 35°C en de komende dagen kan het nog warmer worden.





Als we rond 15u deze namiddag de andere kant van de kust willen verkennen, zien we dat er verdacht veel mensen hun inkopen aan het doen zijn in de winkel hier vlakbij. We besluiten dan ook maar, uit voorzorgsmaatregel, voldoende drank en eten in te slaan voor onze picknick morgen, en maar goed ook. 

"Jom Kipoer" wil zeggen 24 uur niet eten, drinken en geen seks. Tegen 16u begint het leven hier dan ook stil te vallen. Winkels en restaurants sluiten hun deuren. Het autoverkeer valt zo goed als stil.


Na een dik uur stappen langs de kustlijn, stuiten we op een voor ons totale verrassing, de oude stad Jaffa. Normaal gezien zijn hier heel wat interessante zaken te bezoeken, maar ook hier geen kat te bespeuren.


Wie weet hebben we morgen de baan zo goed als voor ons alleen. Nieuwsgierig, wij ook?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten