Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 82 Wo 18/09/2013 Jeruzalem – Bet HaShitta


Onze wekker staat geprogrammeerd op 5u, en om 6u15 zitten we al op de fiets. De eerste 30km gaan vlotjes naar beneden. Voor de rest van de dag blijven we beneden de zeespiegel. Het fietsen verloopt veel vlotter dan verwacht, de temperaturen zijn dan ook nog best draaglijk, ze halen de 40° niet, en we krijgen een fris windje in de rug. Het grootste deel van de dag fietsen we door een woestijn. 

Even na de middag verlaten we alweer de Westbank. De grensovergang van Palestijns naar Israëlisch gebied is hooguit een formaliteit.

In de buurt van Bet She’an zouden er volgens een website enkele campings zijn, maar niemand weet ze echt liggen. Het ziet er naar uit dat we zullen moeten wild kamperen. We willen ons installeren aan een riviertje  waar er picknicktafels staan. Vooraleer ons tentje op te zetten, beginnen we te koken. We zijn nog maar net begonnen of er komt een jongeman op ons toe gestapt. Hij stelt voor om in zijn kibbutz te overnachten, een voorstel dat we niet afslaan. De kibbutz ligt maar 8km verderop, maar het is toch zwoegen, want er is een stevige wind komen opzetten. Het is onder tussen al weer donker geworden. We waren dan ook ruim 12 uur onderweg en hebben 140 km afgelegd.
 
Sukat is een traditioneel feest hier in Israël, dat meerdere dagen duurt. Praktisch iedereen bouwt een hutje in zijn achtertuin en versiert het.  Meestal slapen de kinderen daar enkele keren in. Het is ook traditie om in die periode gasten uit te nodigen bij je thuis, wij waren die gasten voor de familie van Nadav. We hoeven zelfs ons tentje niet op te slaan maar mogen in het bureau slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten