Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Dag 30 Zo 28/07/2013 Lunca Ilvei – Vatra Dornei

Om enkele bergen te overbruggen waar je met een trekkersfiets onmogelijk over kan, zijn we  verplicht om vandaag een trein te nemen. De trein vertrekt pas om 12u36, we hebben dus alle tijd om, ieder op zijn tempo, wakker te worden. Iedereen geniet dan ook van de luxe om op te staan wanneer het hem uitkomt. We hebben dan ook nog eens het geluk om op een sprookjesachtige omgeving te zitten. Gisteren was iedereen nog stikkapot, maar vandaag lijkt iedereen herboren, en zijn bij elk van ons de batterijen weer opgeladen. Net voor ons vertrek komt de mevrouw die vlak naast het campingterreintje woont, ons nog eens verrassen met vers gebakken cake.

Vandaag moet er maar heel weinig gefietst worden omdat we tussen Lunca Ilvei en Vatra Dornei de trein moeten nemen. De rit met de trein wordt op zich al een hele belevenis. Met vijf fietsen en alle bijhorende bagage op de trein geraken, lijkt ons al een hele opdracht. We proberen ons zo goed als mogelijk voor te bereiden, en spreken op voorhand af hoe we dit het snelst kunnen doen. Het blijft toch nog een hectische  bedoening om alles binnen de minuut op de trein te krijgen. Ik heb de indruk dat hier in Roemenië de treinen véél stipter proberen te zijn. Dus elke minuut oponthoud vanwege ons, wordt maar matig geaccepteerd. Het wordt pas echt hectisch wanneer we in Vatra Dornei alle fietsen en onze bagagezakken weer van de trein moeten krijgen terwijl er ondertussen vele reizigers staan te drummen om op de trein te stappen.


Al bij al moeten we vandaag maar enkele kilometers fietsen. Vlak nadat we ons tentje hebben opgezet, en een douche hebben genomen, komt er een onweer over ons heen, met enkele fikse regenbuien.


Vandaag zijn we exact een maand onderweg. We hebben al een derde van onze tocht tot Jeruzalem afgelegd. Alles verloopt nog steeds volgens schema en, afgezien van enkele kleine technische probleempjes die we steeds konden oplossen, loopt alles nog naar wens.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten