Welkom!

Op deze blog kan je meer lezen over de Sponsorfietstocht, de Inloopmobiel en de vereniging AN-BN! Klik daarvoor op de verschillende tabbladen hierboven.
Rechts vind je de manieren waarop je ons kan sponsoren.

Zondag 29/09/2013 bereikten de fietsers om 12u hun officiële aankomst. Op de eerste Dag tegen Eetstoornissen vertelden zij over hun boeiende tocht!

Negatief reisadvies voor Libanon

Dat we niet door Syrië konden fietsen vanwege de onlusten daar wisten we al.
Toch hadden we gehoopt om vanuit Turkije de boot te kunnen nemen tot Tripoli in Libanon om dan van daar onze tocht verder te zetten richting Israël.
Het reisadvies voor Libanan op de website van de Belgische diplomatie was echter ook niet al te positief. Om zeker te zijn heb ik via mail contact genomen met de Belgische ambassade in Libanon.
Vrij snel kreeg ik een antwoord terug, een negatief antwoord. Ze raden absoluut af om door Libanon te fietsen en bovendien zou er geen grensovergang zijn van Libanon naar Israël. Jammer maar helaas.

We hadden dit wel halvelings verwacht en hadden al rekening gehouden met een alternatief waarbij we vanuit Turkije een eerste boot nemen naar Cyprus en van daaruit een tweede ferry tot Haifa in Israël.

Het enige andere alternatief dat er nog is is over het vasteland vanuit Turkije via Irak en Jordanië, maar deze piste lijkt ons evenmin haalbaar vanwege alles behalve een stabiele toestand in Irak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten